Ajankohtaista

Marraskuu 2023: 

Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueella on meneillään uusi kilpailutus alaraajaproteeseihin liittyen. Tulokset ovat näillä näkymin saatavilla alkuvuodesta 2024. 

Asiakasosallisuutta on pidetty yllä (Kari Pajarinen) mm. Pirkanmaan vammaisneuvostossa ja Apuvälinemessuilla, jossa oli päättäjiä kuulosalla. Tiedotamme asiasta lisää myöhemmin. 

Suomen Amputoidut ry, Suomen Nuoret Amputoidut ry ja Akaan Seudun Invalidit ry ovat tehneet yhteistyötä saadakseen muutoksia Pirkanmaan proteesikilpailutukseen. Edellisessä palaverissa (02/2023) hyvinvointialueen kanssa kävi ilmi, ettei vastapuoli oikein ymmärrä, millaisia vaikeuksia proteesimestarin vaihtaminen aiheuttaa. Myönsivät kuitenkin, että tiedotuksen kanssa heillä on parantamisen varaa. 

Niinpä kokosimme avullanne kokemuksia kilpailutuksen aiheuttamista ongelmista, lista on lähetetty PIRHAan kesäkuussa 2023. Ohessa tutustuttavaksenne karsittu versio kokemuksista. 

Jatkamme vaikuttamistyötä edelleen. 

Hei, 

Nyt asiointipalvelu jäsenille: Jäsenet voivat käydä katsomassa omia tietojaan ja muuttaa mm. osoitetietoja Invalidiliitto ry:n kiltasivuilla. Kirjaudu www.invalidiliitto.fi, oikeassa yläkulmassa lukee jäsenille, klikkaa sitä, sinut ohjataan eteenpäin. Tarvitset jäsennumerosi; (löytyy IT-lehden takakannen osoitetiedoista ja jäsenmaksulomakkeesta) ja s-postiosoitteesi. Sitten Sinut ohjataan eteenpäin. Saat salasana-linkin s-postiin. 

Tammikuu 2023 

Pirkanmaan SHP kilpailutti vuoden 2021 lopussa mekaaniset alaraajaproteesit. Alueen neljästä palveluntuottajasta kaksi pudotettiin listoilta pois. PSHP on vaatinut hävinneiden palveluntuottajien asiakkaita vaihtamaan palveluntuottajaa voittaneisiin. 

Pirkanmaan alueen proteesinkäyttäjät eivät ole tähän tyytyneet, vaan ovat käyneet keskustelua PSHP:n kanssa tilanteen muuttamiseksi. Tavoitteena on, että saataisiin kilpailutus koskemaan vain uusia proteesinkäyttäjiä. Tältä sivulta löytyvässä koosteessa on lueteltu asiaan liittyviä lainkohtia selvennyksineen. Lisäksi sivulla on muistutuslomakepohja, jota saa vapaasti ladata ja käyttää, mikäli asiastaan haluaa tehdä muistutuksen. 

Seuraava neuvottelu pidetään 6.2.2023. Tiedotamme asiasta tämän jälkeen lisää. 

Suomen Amputoidut ry sekä Suomen Nuoret Amputoidut ry

Marraskuu 2022: 

Yhdistyksen syyskokouksessa puheenjohtajaksi jatkokaudelle valittiin Eeva Peltonen. 

Marraskuu 2021: 

Arja Ahtaanluoma valittiin Suomen Amputoitujen jäsenistöstä Invalidiliiton liittovaltuustoon kaudelle 2022-2025. Valtuusto kokoontuu kahdesti vuodessa; keväisin ja syksyisin. 


"Lämpimät kiitokset kaikille minua äänestäneille! Otan ideat, kehittämiskohteet ja muut purnaukset Invalidiliiton toimintaa tai vammaisten oikeuksia koskien mielelläni vastaan ja vien niitä mahdollisuuksien mukaan eteenpäin liittovaltuustossa. Minuun saa yhteyden parhaiten sähköpostilla: arja.ahtaanluoma[at]gmail.com"

Maaliskuu 2020: 

Amputoitujen vertaistukivälitys on siirtynyt 1.3.2020 Suomen Amputoidut ry:lle. Vertaistukivälityspuhelin: 044-447 7777 ja s-posti eevamaria29[at]gmail.com